Visie


 

Visie

Omdat het aanbod vanuit de overheid, in grootschalige instellingen en instituten, nogal eens te wensen overlaat, en er met name geen 24 uur persoonlijke zorg voor handen is, kiezen wij er voor om de zorg en ondersteuning van onze jongeren zelf te regelen. We willen graag het allerbeste voor ze en voor mensen met een beperking is het belangrijk om een zo volwaardig mogelijke plaats in onze samenleving te bekleden. Pas wanneer zij die vinden treedt er rust en loutering op.

Basisprincipes

De basisprincipes voor Parzival Wonen zijn:

Een zinvol en gelukkig leven
Nuttig werk
Respect
en een continue ontwikkeling te realiseren.

Deze basisprincipes zijn duidelijk herkenbaar in de sociaaltherapie, de antroposofische benadering van (jong)volwassenen met een verstandelijke en /of lichamelijke beperking. Het is dan ook deze antroposofische zorgvisie, die Parzival nastreeft.

Voorzieningen

Daarnaast zijn er diverse ruimten voor activiteiten en therapie. Parzival beschikt over een ontspanningsruimte, de inrichting is zelfvoorzienend en gebaseerd op natuurlijke materialen. Verspreid over het gebouw zijn er 8 zit/slaapkamers, elk met een eigen douche en toilet. Daarvan zijn er twee z.g. M.C.G. kamers op de begane grond, ook met douche/bad en toilet.

In de grote moestuin telen wij groenten en diverse fruitgewassen, waaronder frambozen, bessen, bramen, appels, peren en kersen, alles voor eigen gebruik.